Snelle en Makkelijke No-Bake Chocolade Speculoos koekjes met slechts 3 Ingrediënten

Snelle en Makkelijke No-Bake Chocolade Speculoos koekjes met slechts 3 Ingrediënten? Met dit lekkere recept hoef jij niet verder te zoeken!! Dit heerlijke koekjesrecept zonder de oven aan te hoeven zetten? Deze makkelijke en snelle no-bake speculoos chocolade koekjes zijn de perfecte oplossing! Deze koekjes combineren de kruidige, karamelachtige smaak van speculoos met de rijke, romige smaak van chocolade, en dat allemaal zonder te bakken. Met slechts een 3 ingrediënten en minimale voorbereidingstijd kun je in een handomdraai genieten van deze onweerstaanbare lekkernijen. Ideaal om cadeau te geven in een leuke doos, deze koekjes zijn altijd een schot in de roos.

Voordelen van No-Bake Recepten

  1. Tijdbesparend: No-bake recepten vereisen vaak minder voorbereidingstijd en geen baktijd, waardoor je snel kunt genieten van je creaties.
  2. Makkelijk: Ze zijn meestal eenvoudig te maken en vereisen geen ingewikkelde kooktechnieken. Dit maakt ze ideaal voor beginners of voor het koken met kinderen.
  3. Geen Oven Nodig: Perfect voor situaties waarin je geen toegang hebt tot een oven, zoals in een studentenkamer of op vakantie.
  4. Koel Blijven: Tijdens warme zomerdagen is het fijn om niet de oven aan te hoeven zetten, wat de temperatuur in je huis aangenaam houdt.
  5. Flexibiliteit: No-bake recepten kunnen vaak aangepast worden aan verschillende dieetwensen, zoals vegan, glutenvrij of suikervrij.

Wat heb je allemaal nodig voor deze Snelle en Makkelijke Chocolade Speculoos koekjes?

  • 3 repen witte chocolade
  • 100 gr Speculoos pasta
  • 8 Mariakoekjes
Zet vast een pannetje op het vuur en laat die koken, we gaan de chocolade smelten au bain marie, vul hem tot halverwege zodat de schaal het kokend water niet aanraakt

Uhh wat is au bain marie?

“Au bain-marie” is een kooktechniek waarbij een hittebestendige kom of pan met ingrediënten in een grotere pan met heet (niet kokend) water wordt geplaatst. Deze techniek wordt gebruikt om ingrediënten langzaam en gelijkmatig te verhitten, wat vooral handig is voor het smelten van chocolade, boter, of het bereiden van delicate sauzen zoals custard. Het waterbad zorgt ervoor dat de ingrediënten niet direct in contact komen met de hittebron, waardoor de kans op oververhitting of schiften wordt verminderd.

Roer de chocolade goed door totdat het een gladde massa is. Haal hem van het water af en zet hem op je aanrechtblad. Nu pak je een silicone bakvorm erbij, je kunt ze allemaal gebruiken groot tot klein, hoe groter de vorm hoe groter jouw koekjes zullen worden 🙂 Nu kun je beginnen met het insmeren van de mal met een dunne laag chocolade.

Zorg ervoor dat ook de randjes goed onder de chocolade zitten, anders komen de koekjes straks niet goed uit de vorm! En zet daarna voor 15 minuten in de koelkast en laat het hard worden.

Een paar leuke silicone vormen voor Snelle en Makkelijke Chocolade Speculoos koekjes scoor je hier:

TIP!! Wist je dat je echt super veel kan varieren met de inhoud en de kleur chocolade? Dit recept is voor de échte zoetekauw! Je kunt bv de witte chocolade door melk of pure chocolade vervangen en de binnenkant met een pindavulling maken zoals pindakaas. Je krijgt dan een heerlijke snicker smaak!

Haal je vorm uit de koelkast en strooi er een beetje van de gekruimelde koekvulling in, daarna met een lekkere laag met de gesmolten speculoos. Je zet de vorm dan weer even opnieuw voor 15 minuten in de koelkast dat het goed kan opstijven. Daarna maak je het weer af met een laag chocolade.

Zo simpel kan het zijn! Een no-bake koekje binnen no time! Dus waar wacht je nog op? Duik de keuken in en maak deze heerlijke Snelle en Makkelijke Chocolade Speculoos koekjes. Je vrienden en familie zullen versteld staan van jouw bak(loze)kunsten! Geniet van elke hap!

Producten die ik o.a. heb gebruikt zijn:

Similar Posts