Heerlijke Krokante Kippendijen uit de Airfryer

Mijn airfryer is mijn nieuwe souschef geworden en biedt me een gezond alternatief voor het frituren van dingen. Het was vooral handig voor het airfryen van kippendijen! Laat me je vertellen, ik mis het eten van gebakken kip niet eens, omdat deze methode zo goed is.

Met dit recept voor kippendijen uit de Airfryer krijg je superkrokante kip zonder te frituren! Wrijf je kippendijen droog en bak ze vervolgens ongeveer 16 minuten in de lucht, terwijl je ze halverwege omdraait. Het is zo simpel.

Heerlijke Krokante Kippendijen uit de Airfryer

Wij houden ervan om kippendijen in de airfryer te bakken, jij ook! Dit is een van onze populairste recepten voor de airfryer en velen van jullie hebben het met 5 sterren beoordeeld en keer op keer gemaakt.

Als je gewend bent om gebakken kippendijen of gegrilde kippendijen op te kloppen om ze lekker krokant te krijgen, dan gaat de airfryer je leven veranderen. Als ik zeg dat deze zo knapperig zijn, meen ik het!

En het beste van alles: als je kippendijen in de airfryer kookt, hoef je geen tonnen olie te gebruiken zoals bij frituren. In plaats daarvan gebruik je een klein beetje en laat je de airfryer het werk doen!

Wat je nodig hebt om kippendijen in de lucht te frituren

  • Kippendijen (met been): voor dit recept gebruiken we dijen met been. We houden ervan hoe sappig de binnenkant eruit komt met dijen met been. Voel je vrij om kippendijen zonder bot zonder vel te gebruiken als dat je jam is. We raden aan om de kooktijd aan elke kant met een paar minuten te verkorten om overkoken te voorkomen.
  • Olijfolie: er wordt olijfolie gebruikt om ervoor te zorgen dat deze kippendijen lekker krokant worden. Ruil gerust voor een andere olie.
  • Specerijen: de kruidencombinatie in dit recept is zó lekker. We gebruiken zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, tijm en bruine suiker.

Kan ik kippendijen zonder bot gebruiken?

Voor dit recept kunt u ook kippendijen zonder bot gebruiken. Verlaag gewoon de kooktijd tot 16-18 minuten, afhankelijk van hoe dik je kippendijen zijn.

Kan ik gemarineerde kippendijen gebruiken in plaats van een droge rub?

Gemarineerde kippendijen in de airfryer zijn ook heerlijk, maar door het toegevoegde vocht komen ze er misschien niet zo knapperig uit.

FAQ

Hoe lang moet ik kippendijen koken in de airfryer?

Zet uw airfryer op 200ºC en kook uw kippendijen gedurende 16 minuten, waarbij u ze halverwege omdraait.

Kun je rauwe kip in een airfryer doen?

Ja, je kunt rauwe kip bereiden in de airfryer. Het is een van de beste manieren om het lekker krokant te krijgen van buiten en sappig van binnen.

Hoeveel minuten laat je de kip in de airfryer?

Kippendijen hebben ongeveer 16-20 minuten nodig, afhankelijk van de grootte van de dij. Zorg ervoor dat u een vleesthermometer gebruikt om de interne temperatuur op gaarheid te controleren.

Hoe weet ik wanneer mijn kippendijen volledig gaar zijn?

De beste manier om te weten of uw kippendijen volledig gaar zijn, is door een vleesthermometer te gebruiken. Zorg ervoor dat de interne temperatuur van het dikste deel van de kip 73ºC bedraagt.

Similar Posts