Heerlijke en Gezonde Dadel noten Powerbars

Heerlijke en Gezonde Dadel noten Powerbars

Deze heerlijke zoete maar krachtige en gezonde dadel noten powerbars zijn echt een van de makkelijkste koekjes die je kan maken! Ze zijn binnen 30 minuten klaar én je hebt er geen oven voor nodig! Waardoor het ideaal is om even iets lekkers te maken in een korte tijd. Ook kun je deze heerlijke gezonde koekjes in een grote hoeveelheid maken want ze blijven maar liefst 4 weken houbaar! Invriezen zou je ook kunnen doen. Nou let’s go!

Heerlijke en Gezonde Dadel noten Powerbars

Waarom de dadel zo gezond is:

Dadels zijn rijk aan diverse vitamines en mineralen, waaronder vitamine B6magnesium en kalium. Dat maakt dat het eten van dadels verschillende gezondheidsvoordelen kan opleveren.

1. Verbetert de hersenfunctie

Dadels zijn (net zoals bananen) rijk aan vitamine B6. Deze stof kan ervoor zorgen dat de hersenfunctie verbetert, waardoor je beter in staat bent om informatie op te slaan en op te halen wanneer je het nodig hebt.

2. Verlaagt het triglyceridengehalte

Triglyceriden zijn een soort vet in de bloedbaan. Wanneer het triglyceridengehalte in het bloed gedaald is, heb je minder kans op een hartaanval, een beroerte of aderverkalking.

Een ander onderzoek, uitgevoerd door de Journal of Agricultural and Food Chemistry, heeft bevestigd dat dadels het triglyceridengehalte met 8 tot 15% kunnen verlagen.

3. Verbetert de weerstand

Dadels zijn rijk aan vezels, die je spijsvertering in optimale conditie houden. Een goede weerstand begint in de spijsvertering. Vezels voeden de goede bacteriën in de darmen en ‘schrobben’ de darmwand schoon. Ook helpen vezels bij het verbeteren van de stoelgang.

4. Kan de bloeddruk verlagen

Dadels zijn rijk aan magnesium en kalium. Van beide mineralen is aangetoond dat deze kunnen bijdragen aan het verlagen van de bloeddruk.

Magnesium is tevens belangrijk voor een optimale stofwisseling en helpt je om te ontspannen. Mensen die veel koffie of alcohol drinken of veel stress ervaren, verbruiken extra magnesium. Dadels kunnen je helpen om je magnesiumvoorraad op peil te houden.

5. Zorgt voor een gezonde zwangerschap

Uit een onderzoek waar 69 vrouwen aan deelnamen blijkt dat dadels positieve effecten kunnen hebben op de zwangerschap en de bevalling.

6. Kan het slechte cholesterol verminderen

Een dadel bevat 1,6 gram vezels. Vezels kunnen zich aan het slechte cholesterol in het lichaam binden, om het zo uit het lichaam te krijgen. Het eten van dadels kan daarom een cholesterolverlagende werking hebben.

7. Heeft een ontstekingsremmende werking

Doordat dadels rijk zijn aan magnesium, kan het eten van deze fruitsoort bijdragen aan een verminderde kans op hart- en vaatziekten, artritis (gewrichtspijn), alzheimer en nog veel meer gezondheidsklachten.

8. Goed voor de botten

Dadels bevatten kalium, calcium en fosfor: drie waardevolle voedingsstoffen die voor gezonde botten en tanden zorgen. Dadels zijn een goede bron van calcium voor mensen die dit mineraal niet uit zuivel willen halen.

Wat heb je allemaal nodig?

 • 250 gram dadels
 • 150 gram noten naar keus
 • 100 ml (bos) honing
 • 20 ml oranjebloesemwater
 • 30 gram Chia zaad
 • 20 gram gemalen pistache
 • 1 eetlepel kaneel
 • 1 eetlepel anijspoeder
 • 1 eetlepel venkelzaad
 • 50 gram roomboter
Ontpit de dadels en snijd ze doormidden en mix met de hakmolen fijn
Smelt de boter in de pan en bak de dadels lichtjes aan totdat ze heerlijk zacht en smeuïg worden (3 min). Ondertussen maal je de noten ook fijn in de hakmolen.
Pak een grote schaal en leg alle ingrediënten erin, neem er handschoenen bij om plakkerige handjes te voorkomen! Kneed tot een geheel.
Zo zou het er uit moeten zien 🙂 het is een stevige maar plakkerig deegje geworden. Nu pakken we onze vormen erbij, je kunt ze in een vorm doen of je kunt er balletjes van draaien en in een papiertje doen.
Strooi aan de onderkant een half theelepeltje met pistache poeder en daarna de dadelvulling erop.

Je zou ze nog eventjes in de vriezer kunnen zetten zodat ze snel stevig worden, heb je wat langer de tijd dan zet ze gewoon in de koelkast! Dan kun je binnen een uurtje genieten van deze overheerlijke én gezonde Dadel noten Powerbars.

Tips:

 • Je kunt pistache noten vervangen door pistache pasta
 • Varieer met verschillende noten, net wat je lekker vind!
 • Varieer met verschillende silicone vormen kijk hier.
 • Verwarm chocolade au bain marie en haal de Dadel noten Powerbars erdoor
 • Decoreer die dan met sprinkels

Producten die ik heb gebruikt o.a. :

Similar Posts