12 Gevulde Panbroodjes met Kipvulling

Deze broodjes behoren echt tot mijn favorieten die ik ooit heb gemaakt. Wat maakt ze zo lekker? Ze worden in de pan gebakken in plaats van in de oven! Daardoor zijn ze heerlijk knapperig. Het kost wel wat meer tijd omdat je ze een voor een moet bakken, maar geloof me, het is het wachten écht waard.

Je kunt het basis brood recept gebruiken voor gewone pan broodjes, en je kunt ook variëren met de vulling. Deze broodjes worden ook vaak gemaakt met gehakt. Hier zal ik stap voor stap uitleggen hoe ik deze heerlijke rijkgevulde kipbroodjes maak.

*Hou rekening met de rijstijd , met het maken van dit broodrecept ben je +- 140 min bezig 😉 *

Ingrediënten voor 12 panbroodjes:

Ingrediënten van de kipvulling:

  • 1 kipfilet
  • 1 ui
  • 15 olijven
  • halve paprika
  • 10 takjes peterselie
  • 2 el kipkruiden met zout

Eerst maken we de kipvulling!

  1. Doe de ui, olijven, halve paprika en peterselie in een hakmolen en draai tot het helemaal fijn is. Doe dit ook bij de kipfilet en draai tot het gehakt word.
  2. Verwarm de pan met 1 el olijfolie en bak de kip gaar in 3 min en voeg de kipkruiden erbij en bak de groenten nog even 2 min mee
  3. Laat alles dan afkoelen en doe de deksel op de pan.

Nu beginnen we met het deeg:

Doe de suiker samen met het gist in een glas en vul het met warm water na 2 min zie je dat het gist activeert en dat het deeg dus ook goed zal rijzen.
Giet het gistmengsel bij de griesmeel, bloem, boter en zout en voeg beetje bij beetje het water toe en 3 el olijfolie en meng om een snelle stand voor 5 min totdat je ziet dat het een elastisch deegje word (met de hand is dit ook mogelijk kneed dan 10 min)
Vet de kom in met 1 el olijfolie en kneed het deeg met de hand nog eventjes goed door, vet daarna ook het deeg in ook goed aan de bovenkant en dek het af met wat huishoudfolie en laat het rusten voor 1 uur of totdat het verdubbeld in volume (is het warm binnen rijst het sneller)
Nu halen we het deeg eruit en storten we het op het aanrechtblad om er vervolgens bolletjes van te maken, smeer het blad lichtjes in met olijfolie zodat de bolletjes niet eraan vast blijven plakken.
Maak 10-12 bolletjes van het deeg en smeer ze aan de bovenkant ook lichtjes in met olijfolie en dek je het weer af met huishoudfolie.
Hier hebben de bolletjes weer 1 uur gerezen, nu is het tijd om de broodjes te vullen. Zet vast de pan aan op middelmatig vuur en laat de pan goed heet worden.
Strooi wat griesmeel op je werkblad en druk het bolletje plat met je hand en vul het met 2 el kipvulling.
Pak een zijde van het deeg en vouw die naar binnen naar het midden toe.
Herhaal zo tot ie dicht is.
Druk het broodje met je hand goed plat tot dat het ongeveer 1 cm dikte heeft (het brood zwelt daarna tot ongeveer 2 cm op als hij helemaal gaar is ) TIP gebruik een antiaanbakpan klik hier.
Laat het broodje allebei de kanten voor 2-3 min per kant bakken en draai hem pas om wanneer hij goud bruin is gebakken zoals in dit voorbeeld te zien is. Herhaal dit met alle bolletjes!

Nu weet je hoe je deze overheerlijke gevulde Panbroodjes met Kipvulling kan maken. Bij dit recept eten we vaak een lekkere zelfgemaakte soep, maar je kunt deze panbroodjes ook lekker eten als lunch of wat mij betreft ontbijt!

SERVEERTIPS:

Snijplank – olijfhout – 41×17 cm

Similar Posts